Logo Belangenvereniging voor Franchisenemers

BVFN: “samen staan we sterker”

Onlangs heeft een bestuurswisseling plaatsgevonden bij de BVFN. De heer Bart van der Schoot is per direct toegetreden tot het dagelijkse bestuur van de Branchevereniging. We hebben in de persoon van Bart van der Schoot veel ervaring op het gebied van franchise binnengehaald, aldus Fred van Herk voorzitter van de BVFN.

Woordvoerder

Van der Schoot treedt al geruime tijd op als woordvoerder van diverse franchiseorganisaties en staat hierbij de gelieerde franchisenemers bij zoals o.a. Pearle Opticiens.

‘Vanwege de verdere verharding in het speelveld van franchiseorganisaties én vanwege de franchisecode die geïntroduceerd gaat worden, staat bij veel franchisegevers de druk er vol op om het gewenste rendement te bieden’ aldus van der Schoot. Franchisegever moet vaker en ingrijpender haar beleid aanpassen vanwege gewijzigde marktomstandigheden. Een juiste afstemming met haar gelieerde franchisenemers is hierbij van groot belang. Onvolledigheid, te laat of onjuistheid biedt een bron voor irritatie en problemen. Van der Schoot heeft meerdere franchiseorganisaties in dit proces geholpen om weer op basis van vertrouwen met elkaar aan tafel te gaan en wil deze ervaring delen met de gelieerde franchisenemers van BVFN.

Samenwerkingsverband

In franchise hebben zowel de franchisegever als ook franchisenemers rechten en plichten. De discussie ontstaat vaak bij goede vastlegging van de afspraken (contract en handboek) en het ontbreken van de juiste toegevoegde waarde door franchisegever. Wat gebeurt er met de reclame euro, heb je echt betere condities in de franchise en dergelijke. De individuele franchisenemer staat vaak minder sterk en een collectief samenwerkingsverband helpt om beter gehoord te worden, de BVFN voorziet hierin.

Van der Schoot verwacht dat in de nabije toekomst door de mogelijke wettelijke verankering er meer discussies in de rechtszaal worden uitgevochten. Hij betreurt dit, maar het is soms onvermijdelijk. Een collectief samenwerkingsverband helpt de individuele franchisenemer bij haar rechten en plichten. We verwachten de komende periode flink te groeien met meer aangesloten franchisenemers, aldus van der Schoot.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *