toetreding Bart van der Schoot tot bestuur BVFN

Bart van der Schoot in bestuur BVFN

FranchiseAdviseur Bart van der Schoot (47) treedt toe tot het bestuur van de BVFN. Hij hoopt de branchevereniging nog verder te kunnen professionaliseren. “Het speelveld binnen franchise verandert en de BVFN verandert natuurlijk mee.”

Van der Schoot, directeur/eigenaar van De FranchiseAdviseur, heeft al ruim twintig jaar ervaring in de franchisebranche. Hij volgt advocaat Derk van Dam op (Ludwig en Van Dam Advocaten), die uittreedt uit het bestuur. “De BVFN streeft naar een goed en gelijk speelveld tussen franchisenemers en franchisegevers. Niet ‘wij’ tegen ‘zij’, maar balans en samenwerking. Helaas is die balans er niet altijd, franchisenemers die zich verenigen staan gezamenlijk sterker. Ik heb er veel zin in om de BVFN de komende tijd nog verder te professionaliseren en franchisenemers te helpen met hun vraagstukken.”

Over de BVFN

De BVFN, opgericht in 2014, is een overkoepelend orgaan dat de belangen van zo’n tweeduizend franchisenemers behartigt. Leden komen uit alle gelederen van franchise, van supermarkten tot retail en dienstverlening. “De BVFN zorgt voor evenwicht tussen franchisegevers en – nemers”, vertelt Van der Schoot. “Wij willen een professionele gesprekspartner zijn en waarde toevoegen voor de verschillende aangesloten formules. Het speelveld in franchise verandert door allerlei ontwikkelingen die elkaar snel opvolgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de opkomst van webshops, diepere prijsacties en de Nederlandse Franchise Code. Van der Schoot kent deze ontwikkelingen en wil dat de leden hiervan beter op de hoogte zijn en hun rechten en plichten beter kennen.” De BVFN is onafhankelijk en is de enige algemene vereniging van franchisenemers in Nederland.

Bron: De Nationale Franchise Gids